Hovedseksjon

Brigader Gjermund Eide var på besøk hos oss!

Eides foredrag

I går hadde klassen i politikk og menneskerettigheter et helt spesielt besøk. Brigader Gjermund Eide er militær rådgiver for NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg. Gjennom de siste åtte årene har han møtt de fleste statsledere i NATO, inkludert de tre siste amerikanske presidentene. Han delte et helt unikt bilde av arbeidet i NATO, krigen i Ukraina, krigen i Afghanistan og det norske forsvaret. De felles verdiene som deles av NATO landene kom tydelig frem, de sammenfaller med verdiene Gunnar Sønsteby og andre motstandsfolk kjempet for under 2. verdenskrig. Stoltenberg tildeles Sønstebyprisen på mandag og elevene i POM skal være tilstede. Tusen takk for to særdeles unike skoletimer brigader Eide!