Hovedseksjon

Skolestart 2022

Skolestart 2018
Velkommen til nye elever! 

Gratulerer som ny elev ved Lambertseter videregående skole, og velkommen til oss! Vi er veldig glade for at du valgte oss – og vi gleder oss til skolestart sammen med deg. Første skoledag varer til kl. 14.00, fra tirsdag følger dere klassens timeplan. 

 
Når du kommer til skolen vår vil du høre mye om de tre gylne reglene som både elever og ansatte forsøker å leve etter: Jeg er her for å lære, jeg er her for å hjelpe andre å lære og jeg er her for å bidra til at alle har det bra. Disse tre reglene oppsummerer det vi vet er aller viktigst – at vi sammen skaper et læringsmiljø der du og klassekameratene dine trives, har fokus på læring og det å hjelpe hverandre i læringsarbeidet.  
 
Den første uken starter vi opp med fag på en måte som gjør at vi blir godt kjent – faglig og sosialt. Vi viser deg rundt på skolen, og "bli-kjent-aktiviteter" vil være noe av innholdet de første dagene.Den andre uken vi er på skolen, skal VG1-elevene på overnattingstur. Det vil være mulighet for både innendørs og utendørs overnatting. Vi drar klassevis med én overnatting fordelt på flere dager, og det kan derfor være lurt å holde av 29. august – 3. september allerede nå. 
 
Det er viktig for skolen å ha et godt samarbeid med dine foresatte. Vi ønsker å følge deg godt opp, og for å få til dette er det viktig å ha alle med på laget! Rektor ønsker alle foresatte til VG1-elever velkommen til et informasjonsmøte for foresatte onsdag 17. august kl. 18.00. Mer generell praktisk informasjon får dere første skoledag.  
 
Du har sikkert hørt at du skal velge hvilket fag du ønsker i både i 2. fremmedspråk og matematikk når du starter på videregående. Det er riktig – men ta det helt med ro! Selv om vi ber deg om å ta et foreløpig valg allerede nå, så vil du og dine foresatte få god informasjon og veiledning fra oss ved skolestart, slik at du tar et riktig valg - for deg.  
 
Generelt har vi erfart at det er lurt å velge å fortsette med det fremmedspråket dere har hatt på ungdomsskolen. Elever på idrett skal også velge mellom fagene bredde- og toppidrett. Etter skolestart vil idrettselevene derfor få en smakebit på begge fagene før det endelige valget tas.  
 
Elever på VG1 som er på et høyt nivå i idrett, kan velge faget Toppidrett. Dette tilbudet gjelder både elever på Studiespesialisering (ST) og Idrett. Faget vil være på 5 timer i uken. For elever på ST vil timene komme i tillegg til 30 timer i ordinære fag. For at timeplanen skal tilpasses dette faget, ber vi de av dere som ønsker dette faget om å melde fra til oss innen 1. august.  
 
Vi ber om at de av dere som har forsert løp i matematikk på ungdomsskolen, gir oss beskjed hvis dere ønsker å fortsette med å forsere faget her hos oss. 
 
Har du behov for tilrettelegging, eller er det annen informasjon om deg som skolen bør vite før skolestart? Vi vil dessverre ikke kunne gjøre noen klassebytter etter oppstart, og vi er derfor avhengige av å få nødvendig informasjon i forkant. Vi tar ikke imot generelle ønsker, men tilrettelegger selvsagt dersom noen har særskilte behov. 
 
Gå inn på én av lenkene under og svar på spørsmålene innen 1. august.Hvis informasjonen er av mer sensitiv art kan du sende en e-post til postmottak.lambertseter.vgs@osloskolen.no, og be oss kontakte deg. 
 
Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis du har spørsmål! Skolens resepsjon vil være åpen fra kl. 10.00-14.00 fra og med tirsdag 9. august. Følg oss også gjerne på Facebook eller Instagram, her ser du hva som rører seg i hverdagen vår her på Lambert.  

 

Vi gleder oss til å se deg første skoledag. Frem til vi ses, ønsker vi deg en fortsatt god sommer!   

Oppmøte skolestart

Vi ønsker VG1-elevene og andre nye elever velkommen kl. 09.00 mandag 22. august. Dere får beskjed om hvor dere skal møte på Skolemelding, så pass på at du har både den og Teams-appen installert!

 

Oppmøte for «de gamle» på VG2 og VG3 er kl. 10.00 i klasserommene.